Mama Fit Yoga

Mama Fit Yoga 

Je wilt natuurlijk na je bevalling graag weer gaan werken aan je fysieke herstel. Mama fit yoga dan echt iets voor jou.    

 
Ongeveer 6 weken na je bevalling is dit mogelijk. Het verstandig om voor je überhaupt gaat sporten, bij je verloskundige te laten checken of je diastase (wijkende rechte buikspieren) inmiddels is gesloten. 

Waarom is yoga na je bevalling zo belangrijk? 
Na je zwangerschap en bevalling is het belangrijk om je lichaam de tijd te geven om te herstellen. Na negen maanden een huisje te zijn geweest voor je baby en daarna de bevalling, is je lichaam tot het uiterste gegaan.                                               
Na de bevalling is het belangrijk dat je rustig de tijd neemt om je lichaam zichzelf weer te laten helen. Het duurt immers nog een lange tijd voor je lichaam en alle hormonen weer in balans zijn. Er wordt weleens gezegd, 9 maanden op en 9 maanden af.  
Mama fit yoga biedt je de gelegenheid, om eens in de week,  lekker te landen in je eigen lichaam en actief te werken aan herstel. Aandacht voor herstel van het lichaam terwijl je werkt aan kracht en stabiliteit. 
 
Wat kun je verwachten van deze lessen? 
  • Werken aan je fysieke en mentale kracht,
  • Bevordert je lichamelijke fitheid, houding en mobiliteit na de bevalling
  • Op een rustige wijze de schuine en de rechte buikspieren versterken,
  • Op een veilige manier je bekkenbodem activeren en versterken,
  • Mix van fit yoga en yin yoga,
  • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte te maken voor jezelf als (nieuwe) moeder,
  • In contact komen met andere moeders,
  • ME-time. 
 
Wat gaan we doen tijdens de lessen? 
Tijdens de lessen leer je de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning en je daagt je lichaam (opnieuw) uit,  binnen je grenzen en je mogelijkheden, terwijl het ook een moment van helen en rusten brengt. 
Ontspanningsoefeningen, buik en bekkenbodemoefeningen gecombineerd met een fijne yogaflow, dat is wat je kunt verwachten tijdens de wekelijke lessen. En niet onbelangrijk, even een momentje voor jezelf. 

Ook als je geen zwangerschapsyoga hebt gedaan kun je altijd mama fit yoga doen.    
 
Docent: Bianca Hofman 
Tijdstip: Dinsdagavonden van 20:00 - 21:15 uur
Aanmelden voor een proefles: via Contactformulier
 
Wie is Bianca?
Na jarenlang als adviseur in het bedrijfsleven te hebben gewerkt en in haar vrije tijd Hatha Yoga te geven, is zij zich helemaal gaan toeleggen op het geven van yoga lessen op diverse locaties en het geven van retraite dagen. Na vele jaren Hatha Yoga te hebben gegeven is ze de docentenopleiding Yin Yoga gaan doen. Als yogadocent is ze als een blok gevallen voor deze vorm van yoga. Bij deze vorm kan je rust en verstilling ervaren in jezelf en verbinding maken tussen body en mind. Daarnaast heeft ze diverse bijscholing gedaan zoals yoga en meditatie, yoga en ademhaling, zwangerschapsyoga en yoga en kanker. De afwisseling om in diverse vormen yoga te geven is haar passie en inspireert haar. 
Ze heeft diverse  trainingen en opleidingen op het gebied van coaching en energetisch werk, meditatie, ademwerk en massage. 
Naast de yogalessen, coacht en begeleidt ze vrouwen rondom alle aspecten van zwanger worden/zijn, miskraam, abortus, vroeg en stilgeboorte en postpartum depressie en IVF trajecten.