Gratis begeleiding voor (ex)coronapatiŽnt tijdens revalidatie

Als Chi Neng® Qigong instructeur level 1 en 2 ben ik lid van het Chineng Instituut in Nederland.

Sinds 27 april 2020 zijn leden van het Chinenginstituut een campagne gestart, waarbij we Chi Neng Qigong oefeningen aanbieden voor de revalidatie van (ex)coronapatiënten om daar sneller van te kunnen herstellen. Het zijn speciaal voor dit doel uitgekozen oefeningen; ter versterking van de longen en om de weerstand te verhogen en zo het herstel te bevorderen en meer energie te krijgen.
 
Een patiënt kan zich bij mij aanmelden en dan maken we een afspraak voor een online meeting via Zoom.us, of Skype.

Na het eerste gesprek en tevens de introductie van de oefeningen vraagt het van de patiënten dat ze dagelijks oefeningen doen (3 x daags 6 minuten). Zij zullen daar al snel het effect van voelen. Om te kunnen oefenen krijgen zij: "Het snel weer op de been pakket"; dat is een pdf-bestand met de uitleg van de oefening en een audio- en videobestand. Zij krijgen dit via de mail en daarmee kunnen ze thuis oefenen.
 
Dan is er na 3 dagen een follow-up. Afhangende van het resultaat van dat moment volgt er mogelijk al een uitbereiding op deze oefening en wederom worden de bijbehorende bestanden gemaild.
 
Wanneer de patiënt er aan toe is volgt er een fysieke les van 45 minuten waarna hij/zij thuis weer verder kan met de oefeningen.
Lees het persbericht van het Chinenginstituut in april:    
 
Ben jij iemand of ken je iemand die het coronavirus heeft of daarvan herstellende is? Vertel wat ik doe en als hij/zij wil, laat die dan met mij contact opnemen, dan gaan we er samen mee aan de slag. En ja, dat doe ik helemaal op vrijwillige basis! Dit is mijn manier om een steentje bij te dragen aan de mensen die het zo nodig hebben in deze Coronacrisis...