Carola

 

                                          

Ik ben Carola Wallet en woon in Leimuiden, ben getrouwd en we hebben 2 kinderen.
Ik was altijd veel bezig geweest met sport: hardlopen, fietsen, zwemmen, fitness ect.
Mijn eerste contact met Yoga was doordat ik zwangerschapsyoga ben gaan doen. In 1996 ben ik ook aan Hatha-yoga gaan doen. Ik vond dit een hele mooie aanvulling op het sporten en werd mij hierdoor veel bewuster van mijn houding en mijn ademhaling.
Ook heb ik cursussen Reiki, QuantumTouch en verschillende soorten massagecursussen gedaan.
In 2005 werd ik ernstig ziek, waardoor ik het sporten niet meer kon volhouden, maar de yoga bleef. Na een zware operatie in 2006 had ik niet veel energie en kracht meer en de artsen vonden na 2 1/2 jaar dat ik dat maar moest accepteren.

In 2008 kwam ik in aanraking met Chi Neng Qigong (CNQ), een Chinese bewegingsleer die zeer effectief is voor het versterken van lichaam en geest. Het verschil met yoga is dat je je mind inzet bij je oefeningen, Chi volgt de aandacht.
Door het dagelijks trainen van de oefeningen is mijn kwaliteit van leven enorm verbeterd en kan ik nu weer een ‘normaal’ leven leiden en kan weer sporten. Ik ben toen lessen gaan volgen bij een instructeur en zij motiveerde en inspireerde mij enorm waardoor ik de opleiding ben gaan volgen bij het Chi Neng instituut in Nederland.
Sinds september 2011 ben ik gecertificeerd level 1 instructeur CNQ en in 2015 als level 2 instructeur en ben ik aangesloten bij het Chineng Instituut in Nederland. 

Om mijn horizon te verbreden heb ik een Pilatesopleiding gevolgd en ben ik sinds 2013 gecertificeerd als instructeur Pilates en na een jarenlange persoonlijke reis en studie in 2015 gecertificeerd als Yogadocent.

In 2016/2017 heb ik mij verder ontwikkeld tot All-round meditatieleraar/-therapeut. Dit heb ik als CPION/PLATO gecertificeerde opleiding afgerond met als titel HBO afgerond Paramedisch Natuurkundig Therapeut. Dat is inclusief voeding en medische basiskennis. 
 
Ik denk na om mij bij een beroepsvereniging aan te sluiten. Dan zullen de holistische behandelingen of-trainingen door de zorgverzekeraars in Nederland (gedeeltelijke) kunnen worden vergoed. Ik kan dan mensen op holistische wijze adviseren en begeleiden in hun processen bij blessures, emotionele verwerking, chronische aandoeningen, (chronische)vermoeidheid, overgewicht ect. Ik kan dan ook op therapeutische basis groepstrainingen geven in ontspanning, mindfulness en bewustzijn, meditatie en Chi Neng Qigong.

ChiTrust:
Sinds 2015 geef ik samen met een ergotherapeut Chi Neng Qigonglessen aan mensen waarbij de kwaliteit van leven is verminderd door bijvoorbeeld een (chronische) aandoening, of -die om de een of andere reden uit balans zijn. Dat doen we nu niet meer, maar we zijn ons meer gaan toeleggen op het geven van Eéndaagse CNQ-workshops en weekenden. Meer info via: chitrust.nl
 
Wat ik nog meer doe: 
Ik geef individuele (privé)lessen, behandelingen met Reiki en Quantum Touch en ik geef Ontspanningsmassages (fullbody- en deelmassages), Nek/schoudermassages, stoelmassages, ooracupunctuur. Ik ontvang mijn cliënten op afspraak.