Restorative Yoga (en mobilise)

Met Restorative yoga bedoelen we herstellende yoga. Bij deze zachte vorm gaat het om ontspanning en loslaten in de houding. Daarvoor wordt je lichaam in de houdingen comfortabel ondersteund met kussens en dekens. De houdingen worden langer aangehouden dan in de reguliere Yoga lessen, tot soms wel 20 minuten. Je hoeft je nauwelijks in te spannen. De houdingen zijn vooral op de mat: vaak liggend, maar ook wel half zittend. Ze worden aangepast aan de persoon. Alle prestatie mag je loslaten.
Door het loslaten van prestatie en van de spanning in het lichaam komt er ruimte. Door lichamelijk los te laten, kan je ook mentaal loslaten. De focus tijdens een houding ligt op de ademhaling. Restorative Yoga helpt je op een vriendelijke manier die weg naar binnen te vinden en de rust die zich daar (uiteindelijk) bevindt op te zoeken.
 
Mobilise (mobiliseren) komt vanuit de fysio- en manuele therapie. Dit is een optie en zal niet in elke les worden toegepast. De docent geeft tijdens de les/workshop persoonlijke begeleiding, ze geeft hands-on mobilisatie d.m.v. massage of door het geven van passieve rek. Daardoor zijn de groepen klein en soms zullen er 2 docenten aanwezig zijn om deze begeleiding te kunnen geven.
 
Iedereen vanaf 18 jaar kan aan hieraan deelnemen, ook als je lichamelijke klachten hebt en wat stram of stijf bent, of bijvoorbeeld overspannen bent of zelfs een burn-out hebt, daardoor is het laagdrempelig. Zeker als je een druk bestaan hebt is dit een weldaad voor lichaam en geest en kan je even bijkomen en opladen.
 
Benefits van Restorative Yoga en mobilise:
  • Meer ruimte en soepelheid in je lichaam
  • Verbetering van je ademhaling
  • Meer rust in je hoofd en je lichaam
  • Vermindering van stress
  • Zelfherstellend vermogen van het lichaam word geactiveerd
Het wordt nog wel eens verward met Yin Yoga, wat toch een heel andere vorm is. Het verschil met Yin Yoga is:
  • De houdingen bij yin yoga worden 3 tot 10 minuten aangehouden en is het belangrijk de houdingen goed uit te voeren en bij restorative yoga tot wel 20 minuten en is loslaten belangrijker dan de houding zelf.
  • Bij yin yoga geef je rek en aandacht in een bepaald gebied van je lichaam. Daardoor geef je ruimte aan het bindweefsel. Bij restorative yoga laat je spanningen los, door overgave in de houding. Het is een reset voor je hele systeem en brengt het in balans en energie gaat weer stromen.
Een workshop/les duurt ongeveer 2 uur.
 
Tijd:       19:30 - 21:30 uur
Locatie: Tuinderij 21A - 2451GG - Leimuiden
Prijs:      € 35,00

Datums:
 
20 september   boeken
 
25 oktober        boeken
 
22 november     boeken
 
 20 december.  boeken