Basiscursus (Zhineng) Qigong, Chinese bewegingsvorm

Op zoek naar een manier om je leven te optimaliseren en je gezondheid te verbeteren?

Deze workshop is voor iedereen vanaf 18 jaar, zonder ernstige klachten of -aandoeningen. Je kan op je eigen niveau deelnemen aan deze cursus.

Tijdens deze cursus maak je kennis met de kracht van bewegingsleer Zhineng (Chi Neng)Qigong. Je kunt de helende werking van deze bewegingsleer direct zelf ervaren. De theorie is onderdeel van deze cursus, waarbij je uitleg krijg over de achtergronden van deze vorm. Je krijgt voldoende instructies om zelf thuis te oefenen en te ontdekken wat Zhineng Qigong kan betekenen voor je energie, je balans en je gezondheid. Zhineng Qigong geeft je de regie over je leven. Je leert hoe lichaam en geest op een natuurlijke manier kunnen samenwerken.  Na het volgen van deze cursus heb je meer begrip over deze vorm. Je kan ook nog Qigonglessen blijven volgen op de dinsdag- en/of donderdagochtenden bij Chicaro in Leimuiden. 
 
De volgende oefeningen uit de Level 1 worden o.a. behandeld:
  • Warming up:  De warming up zorgt ervoor dat de meridianen worden geopend, de organen verwarmd, de knieein versoepeld en de wervelkolom wordt los gemaakt.
  • la Qi:  Uitwisseling van de Qi(levensenergie) van je lichaam met de Qi van de natuur
  • Sway la Qi:  De Sway La Qi is een oefening om vanuit beweging en visualisatie in ontspanning te komen.
  • Lift Qi Up:  Het fundament van Zhineng Qigong. Een heel eenvoudige oefening met groot efect op de energiehuishouding waardoor klachten verminderen en zelfs kunnen verdwijnen.
  • Three Centres Merge:  Een staande meditatieve oefening die lichaam en geest versterkt. Het onderrug-, middel- en bekkengebied worden flexibeler en de basisvoorraad energie neemt toe.
Daarnaast zullen er nog aanvullende oefeningen gedaan worden.
 
Introductie Zhineng (Chi Neng) Qigong op 21 januari 2024:
Deze workshop is minder uitgebreid dan volledige ééndaagse cursus, maar is voldoende om daarna de Qigonglessen te kunnen volgen die op het lesrooster staan. Je hebt dan uitgebreider informatie gekregen over de oefeningen en de bijbehorende theorie:

Tijd:          Van 13:00 - 16:30 uur
Docent:    Carola Wallet
Waar:       Chicaro, Tuinderij 21A – 2451GG – Leimuiden
Kosten:    € 50,00 (incl. koffie/thee)
HIER AANMELDEN of via de mail: info@chicaro.nl