Wat en voor wie

De lessen zijn over het algemeen gevuld met Yoga, Meditatie, Pilates e/o Qigong. Ze bieden je actieve oefeningen, aandacht voor de adem, ontspanning, mindfulnes en je komt even helemaal los van de hedendaagse hectiek. 

Ik zal je in het kort wat vertellen over mijn lessen, zodat je je er een klein beetje een beeld kan vormen, maar ik zeg eigenlijk altijd: "Kom eens een paar lessen ervaren, dan kun je zelf voelen of het bij je past". Ik heb ook mensen in mijn lessen, die voorheen niets met yoga of 'iets dergelijks' dachten te hebben en er nu toch iets waardevols voor zichzelf uit halen. 

Door middel van oefeningen uit Yoga, Pilates, (Chi Neng) Qigong, Taiji en All Round Meditaties vanuit verschillende stromingen, word je je bewuster van je eigen lichaam, je ademhaling en je mogelijkheden, kom je in het hier en nu en leer je focussen, word je krachtiger en soepel, verhoog je je weerstand, zet je het zelfhelend vermogen van je lichaam en geest aan en kom je in balans. Je lichaam wordt sterker en je leert je grenzen herkennen en verleggen. Soms een stapje terug en soms kan je meer dan je denkt.
  
       

De lessen zijn geschikt voor iedereen vanaf ongeveer 18 jaar, voor zowel vrouwen en natuurlijk ook voor mannen! Ik geef ook individuele lessen en dat is voor alle leeftijden geschikt, ook voor kinderen (met hun ouder/verzorger). Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen aan de lessen.

De oefeningen en houdingen gaan in een flow door de lessen heen. De zachte overgangen, van de ene oefening/houding naar de andere, zorgen ervoor dat iedere les een beleving op zich is. Een holistische denkwijze is de basis van alle lessen.  

Mijn ervaring is dat de mensen met heel veel plezier naar de lessen komen en daar ieder voor zich een positieve ontwikkeling doormaken. Ik ben overtuigd van de zelf helende-, positieve uitwerking op lichaam en geest.

Prestatie speelt geen rol en iedereen kan op zijn eigen niveau aan de lessen deelnemen en zal in zijn eigen tempo verbeteringen bij zichzelf ervaren. De lessen zijn voor zowel vrouwen als mannen geschikt vanaf de leeftijd van ongeveer 16 jaar en ouder.
 
VANAF 10/9/2020 GEEF IK DE 55+ LES VAN STIWO IN HET TREFPUNT VAN DE PEPPELHOF TE LEIMUIDEN.
Elly van de Boom gaf voorheen deze les. Zij was mijn eerste yogadocent en door haar ben ik geïnspireerd om de opleiding te gaan doen en lessen te gaan geven in de vormen waarvoor ik ben opgeleid. Met haar had ik de afspraak om de les in de Peppelhof van haar over te nemen wanneer zij met pensioen gaat. Geweldig om in mijn eigen dorp iets te kunnen betekenen voor deze groep enthousiaste yogi’s.
 
Lesvormen: